Houten speelgoed kopen

Houten speelgoed kopen? Bekijk het populairste speelgoed!

Houten speelgoed, nu nog leuker dan ooit! 

Houten speelgoed is helemaal terug van weg geweest! Het heeft vaak een tijdloze uitstraling en kan duurzamer zijn dan plastic speelgoed. Bovendien kan het stimuleren tot creatiever en fantasierijker spelen en is het vaak veiliger voor jonge kinderen omdat het geen scherpe randen of kleine onderdelen bevat. Er zijn verschillende soorten houten speelgoed voor alle leeftijden. Lees verder en ontdek de leukste kindercadeaus!

Houten speelgoed.. Waar moet ik aan denken?

 • Bouwblokken in verschillende vormen en maten 
 • Puzzels met dieren of geometrische vormen 
 • Treinsets met rails en verschillende wagons 
 • Poppenhuizen en meubels voor poppen 
 • Keukensets met kookgerei en etenswaren 
 • Houten dierenfiguren om mee te spelen en verzamelen 
 • Speelgoedauto's, treinen en vrachtwagens 
 • Schommelpaarden en wippen 
 • Educatieve spellen zoals alfabet- en cijferpuzzels 
 • Speelgoedinstrumenten zoals gitaren en tamboerijnen

5x Populaire houten speelgoed op een rij

Houten keuken speelgoed.

Zet die kleine koksmuts maar op! Kinderen spelen graag met houten keukens omdat het hun fantasie stimuleert en ze kunnen doen alsof ze koken en eten bereiden, net als volwassenen. Houten keukens zijn ook duurzaam en veilig om mee te spelen. 

Houten speelgoed voor baby's vanaf 0 jaar.

Er zijn verschillende soorten houten speelgoed voor baby's, zoals blokken, stapelspellen, vormsorteerders, trekdieren, rammelaars, en puzzels. Het is belangrijk om te kiezen voor speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd van de baby en veilig is om mee te spelen. 

Houten speelgoed met naam bedrukken

Het laten bedrukken van de naam van een kind op houten speelgoed kan verschillende voordelen hebben. Ten eerste kan het zorgen voor een persoonlijk en uniek cadeau, waardoor het kind zich extra speciaal voelt. Daarnaast kan het helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en het leren herkennen van letters en de eigen naam. Ook kan het bijdragen aan de decoratie van de kinderkamer. Zoals al eerder gezegd, gaat houten speelgoed meestal lang mee, waardoor de naam van het kind er lang op te zien zal zijn. Mooi voor nu, en leuk voor later! 

Houten speelgoed auto, waarom is het fijn om ermee te spelen? 

Toet toet! Opgepast, er komt een auto aan! Het spelen met speelgoedauto's kan leuk zijn omdat het de verbeeldingskracht stimuleert en kinderen in staat stelt om zich in te leven in verschillende scenario's. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en fijne motorische vaardigheden. Daarnaast kan het spelen met speelgoedauto's ook een sociale activiteit zijn die kinderen in staat stelt om samen te werken en te communiceren met anderen. 

De houten speelgoed trein, traditioneel en leuk! 

Het spelen met een houten speelgoedtrein kan leuk zijn omdat het kinderen de kans geeft om hun fantasie te gebruiken en hun eigen verhalen te creëren. Daarnaast kan het spelen met een speelgoedtrein net als de auto helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oog coördinatie. 

houten speelgoed trein

5 redenen waarom je houten speelgoed moet kopen 

 1. Houten speelgoed gaat lang mee en is duurzaam, waardoor het een goede investering is voor de lange termijn. 
 2. Houten speelgoed is veilig en niet-giftig, waardoor het geschikt is voor jonge kinderen om mee te spelen. 
 3. Houten speelgoed is milieuvriendelijk, omdat het gemaakt is van een natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is. 
 4. Houten speelgoed stimuleert de creativiteit en verbeelding van kinderen, omdat het niet beperkt is tot de functie die het heeft. 
 5. Houten speelgoed heeft een klassieke uitstraling die nooit uit de mode raakt en past bij elk interieur.
Terug naar blog